lørdag 6. oktober 2012

2012, 3.kvartal

Anbefaler å prøve 45-33 av LCD Soundsystem til løpeturen neste gang. Laget for Nike i 2006 og er lagt opp som en løpetur med to topper. Nå har James Murphy avslørt at han aldri løper, men musikken fungerer godt. Nok en Four Tet-låt dukker opp, Pink ligger godt an til å bli en av årets beste. Dinosaur Jr. har klart å samarbeide om tre plater etter comebacket, noe ingen trodde skulle gå an. Jeg tror nok Lou Barlow svelger endel kameler, men musikken er etter min mening bedre enn noen gang. Denne gangen hører en også litt variasjon i instrumenteringen (f.eks. pianoet som kommer inn når låten passerer 3 min).
Elephant9 har fått med seg Dungen-gitarist Reine Fiske, og har gitt ut et monster av en jazz-rock-plate på Rune Grammofon. Samme selskap, litt mer stille og enda et hakk ut mot avantgardismen er Jådårens store sønn Stian Westerhus, her representert med åpningssporet Shine. Stevie Nicks fra Fleetwood Mac har en lang solokarriere og er kanskje den med mest suksess i etterkant; her er en av de mest uptempo låtene fra den første soloplata. Calexico er tilbake i god form, mye bedre enn de to forrige platene.
Og like før denne mixen var ferdig kom Godspeed og annonserte ny plate, den instrumentale "hyllesten" til generaloberst Ratko Mladic viser at politikk fortsatt et grunnsteinen i det kanadiske kollektivet. De dyttet ut et spor fra the Seer, siste plata til Swans, ut av mixen; to låter av de desidert mest apokalyptiske bandene nå til dags hadde blitt for mye.

01 LCD Soundsystem - You Can't Hide (Shame On You) (45-33, 2006)
02 Flying Lotus - Getting There feat. Niki Randa (Until the Quiet Comes, 2012)
03 Four Tet - Pinnacles (Pink, 2012)
04 Stian Westerhus - Shine (the Matriarch and the Wrong Kind of Flowers, 2012)
05 Ariel Pink's Haunted Graffiti - Kinski Assassin (Mature Themes, 2012)
06 Dinosaur Jr - Don't Pretend You Didn't Know (I Bet On Sky, 2012)
07 Six Organs Of Admittance - Waswasa (Ascent, 2012)
08 Elephant9 & Reine Fiske - Freedom's Children (Atlantis, 2012)
09 Stevie Nicks -  Edge of Seventeen (Bella Donna, 1981)
10 Calexico - Sinner In the Sea (Algiers, 2012)
11 Godspeed You! Black Emperor - Mladic ('Allelujah! Don't Bend! Ascend!, 2012)

link

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar