onsdag 12. desember 2012

2012, 4.kvartal

Kanskje den minst tilgjengelige mixen jeg har satt sammen på lenge, litt mye blips & blops & dub. Ida Jenshus måtte plukkes ut, sjelfull køntri brøt rett og slett for mye med det andre. Scott Walker måtte med uansett, selv om han ikke passer sammen med noe annet. Nok et merkelig album som tar lang tid å sette seg inn i. Kan være fordi du ikke klarer så lenge i gangen, men av en eller annen grunn så prøver jeg på nytt igjen og på nytt igjen.
Kunne egentlig tatt hvilken som helst låt fra Four Tet's Pink, den har jeg hørt mye på. Bat For Lashes har jeg derimot ikke hørt mye på, men Laura står seg på en lytt.
Midtdelen er preget av dub/dubstep fra Laurel Halo, Peaking Lights og Andy Stott, der ihvertfall den første og siste artisten har markert seg på lister i år (Laurel kapret 1.plassen i the Wire). Peaking Lights har klart å gi ut en dubversjon av sin Lucifer fra tidligere i år. Forstår ikke hvorfor de prøver å skrive poplåter når det er dub de kan.
Nok en deluxeutgivelse av Motorpsycho, denne gangen med et glemt album. Innspilt i et stort rom på Kunstakademiet i Trondheim vinteren 95 og skrapet rett etterpå. Burde absolutt sett en utgivelsesdato, og nå fikk den heldigvis det. Swans har laget et monster av et album, apokalyptisk og mørkt som vanlig. Og Neil Young har kommet til seg selv igjen. Ihvertfall på noen låter.

01 Four Tet - Peace For Earth (Pink, 2012)
02 Bat For Lashes - Laura (the Haunted Man, 2012)
03 Scott Walker - Epizootics! (Bish Bosch, 2012)
04 Laurel Halo - Carcass (Quarantine, 2012)
05 Peaking Lights - Lo Dub High Dub (Lucifer In Dub, 2012)
06 Andy Stott - Sleepless (Luxury Problems, 2012)
07 Motorpsycho - When the World Sleeps (Blissard Deluxe, 2012)
08 Swans - Avatar (the Seer, 2012)
09 Raime - Your Cast Will Tire (Quarter Turns Over A Living Line, 2012)
10 Neil Young - Walk Like A Giant (Psychedelic Pill, 2012)

link

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar